KOULUKURAATTORI
Koulukuraattorit työskentelevät oppilaitoksissa sosiaalihuollon asiantuntijoina. Kokkolan suomalaisen lukion koulukuraattorina toimii Jenni Välisaari.
Koulukuraattori voi olla apuna mm. seuraavissa asioissa:
- arjenhallinta
- perhe- ja muut ihmissuhteet
- opiskelumotivaation haasteet
- poissaolot
- taloudellinen tilanne
- asuminen
- akuutit elämänkriisit (esim. läheisen sairastuminen)
Voit olla yhteydessä koulukuraattoriin itse tai yhdessä esim. huoltajan/opettajan kanssa. Parhaiten tavoitat koulukuraattorin Wilma-viestitse. Voit myös soittaa tai laittaa viestiä, nro. 040 806 8438. Koulukuraattorin huone sijaitsee lukiorakennuksen 1. kerroksessa tilassa 120.
KOULUPSYKOLOGI
Koulupsykologit työskentelevät oppilaitoksissa psykologian alan asiantuntijoina. Kokkolan suomalaisen lukion koulupsykologina toimii Roosa Di Baldo.
Koulupsykologi voi olla apuna mm. seuraavissa asioissa:
- mieliala, ahdistuneisuus, uupumus, stressi ja muut haitallisiksi koetut tunteet ja ajatukset
- akuutit elämänkriisit (esim. läheisen sairastuminen)
- opiskeluun ja oppimiseen liittyvät haasteet (näissä haasteissa ensisijaista on kuitenkin opettajan ja/tai erityisopettajan tuki, joten olethan ensin yhteydessä heihin)
Voit olla yhteydessä psykologiin itse tai yhdessä esim. huoltajan/opettajan kanssa. Parhaiten tavoitat koulupsykologin Wilma-viestitse. Voit myös soittaa tai laittaa viestiä, nro. 050 432 6414.
Sekä koulukuraattorin että -psykologin työn perustana ovat vapaaehtoisuus, luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Tapaamisten aikainen työskentely perustuu yhteistyöhön, jossa johdonmukaisesti edetään yhdessä sovittujen toiveiden/tavoitteiden mukaisesti tilanteen ja hyvinvoinnin kohenemiseksi. Tapaamisilla voidaan hyödyntää esimerkiksi keskusteluja, kyselyjä ja erilaisia harjoituksia. Tarvittaessa ja sovittaessa yhteistyötä tehdään huoltajien, oppilaitoksen muiden toimijoiden ja muiden viranomaisten kanssa.
On hyvä tietää, että yksilötyön lisäksi koulukuraattori ja -psykologi tekevät ns. yhteisöllistä työtä, joka pitää sisällään mm.
- muille opiskeluhuollon toimijoille, opettajille ja huoltajille konsultaation tarjoamisen
- yhteisöllisen opiskeluhuoltotyön kehittämiseen ja toteuttamiseen osallistumisen (esim. oppitunnit, teemapäivät, koulun toimintakulttuuri)
Julkisesti, opettajille, opiskelijoille, henkilökunnalle, huoltajille ja johtokunnalle