INFO om resursklassen

Information om resursklassen till alla vårdnadshavare för elever i förskolan och åk 1-6 i svenskspråkiga skolor

Resursklass

Vi är glada över att vi nu kan informera om att den efterlängtade resursklassen för svenskspråkiga skolelever startar i höst. Resursklassen är placerad i Chydenius skola men är till för alla svenskspråkiga Karlebyelever i årskurs 1–6.

Resursklassen är till för elever som behöver stöd utöver det som ingår i hemskolans vanliga stödverksamhet. Det kan till exempel handla om att stöda eleven i:

Resursklassens läsår är indelat i fem perioder, varje period är åtta veckor lång. Utgående från elevens individuella behov studerar hen 1 – 3 perioder i resursklassen. 

Syftet med resursklassen är att stöda eleven på ett mångsidigt och flexibelt sätt. Under resursklassperioden har eleven individuella mål gällande inlärning, arbetsfärdigheter och socioemotionella färdigheter.

Målet är alltid att eleven ska återvända till sin hemklass när de personliga målen är nådda.

Förflyttningarna till och från resursklassen sköts så smidigt som möjligt, det kan till exempel handla om att man återgår till sin hemklass stegvist. Integreringar i allmänna undervisningen är också möjliga ifall eleven själv gynnas av det.

Melissa Bjolin är resursklassens specialklasslärare och Jonna Kungas är klassens skolgångshandledare. Till resursklassens verksamhet hör även ett konsulterande team som består av konsulterande speciallärare Malena Rovio och ledande skolkurator Carola Holmbäck-Puskala.

Vill du veta mer om resursklassens verksamhet kan du kontakta:

Malena Rovio, konsulterande speciallärare
[email protected] eller per telefon 040 806 6022

Carola Holmbäck-Puskala, ledande skolkurator
[email protected] eller per telefon 050 430 3370

Melissa Bjolin, specialklasslärare
[email protected] eller per telefon 050 440 3808