Tiedote liittyen oppilaiden työturvallisuuteen

Tiedote huoltajille.

TIEDOTE LIITTYEN OPPILAIDEN TYÖTURVALLISUUTEEN

Koulujen tulee tiedottaa 7. luokalta alkaen huoltajille oppilaisiin mahdollisesti kohdistuvista mekaanisista tai kemiallisista vaaratekijöistä, joita esiintyy mm. käsityössä puu- ja metallityökoneilla työskenneltäessä sekä kemian oppilastöissä. Velvoite perustuu Valtioneuvoston asetukseen 475/2006 nuorille työntekijöille erityisen haitallisista ja vaarallisista töistä sekä Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 302/2007 (nuorten työntekijöiden vaarallisten töiden esimerkkiluettelo).

Edellä esitetyn johdosta Lohtajan koulu ilmoittaa seuraavaa:

Perusopetuksen 7-9 vuosiluokilla käytetään Opetushallituksen vahvistamien opetussuunnitelman perusteiden mukaisessa käsityön opetuksessa, fysiikan ja kemian sekä mahdollisesti myös biologian ja kuvaamataiteen käytännön harjoitustöissä vaarallista työtä koskevan asetuksen esimerkkiluettelossa mainittuja mekaanisia koneita, laitteita ja työvälineitä. Näitä ovat esimerkiksi vannesaha, höyläkone, pyörösaha, erilaiset verkkovirtaan kytketyt sähkölaitteet sekä kemialliset aineet ja valmisteet kuten esimerkiksi laimeat hapot.

 

Opettajat käyvät ennen töiden aloittamista lävitse työturvallisuusohjeet korostaen oppilaiden vastuuta sääntöjen ja ohjeiden noudattamisessa.

Oppilailla on myös velvollisuus ilmoittaa mahdollisesti havaitsemistaan viallisista laitteista tai muista työturvallisuusriskeistä opettajalle. Lisätietoja työturvallisuusasioista antavat tarvittaessa asianomaisten oppiaineiden opettajat ja rehtori.

terveisin
Juha Salo
rehtori