Översikt över coronaläget 4.9.2020 - ansiktsmasker till skolskjutselever som fyllt 15 år

Nedan stadens info om coronaläget. Ansiktsmasker levereras till skolan till de elever som använder skolskjuts och fyllt 15 år. Ansiktsmaskerna kommer till skolan på måndag 7.9 eller tisdag 8.9. Mera info nedan.

ÖVERSIKT ÖVER CORONALÄGET 4.9.2020

 

En rekommendation om att använda ansiktsmask i Mellersta Österbotten har trätt i kraft 3.9. Användning av ansiktsmask rekommenderas för personer som är över 15 år

Ansiktsmask kan fortfarande användas också i situationer där det är omöjligt att hålla säkerhetsavstånden.

Första utdelningen av ansiktsmasker för över 15-åriga elever som använder kollektivtrafik

Karleby delar i början av nästa vecka ut ansiktsmasker till de över 15-åriga elever inom den grundläggande utbildningen och gymnasier vilka använder kollektivtrafik. Maskerna delas ut i skolorna och varje elev får 20 stycken ansiktsmasker vilket motsvarar två skolveckors behov. Med maskerna följer en anvisning om hur de används på korrekt sätt. Samtidigt får eleverna och vårdnadshavarna anvisningar om beredskap att själv skaffa masker för fortsatt behov i enlighet med nationella rekommendationer.

I det här skedet gäller rekommendationen att använda ansiktsmask inte etablerade arbetsgemenskaper, hobbygrupper och liknande där samma personer står i kontinuerlig växelverkan. Karleby stad förbereder sig för eventuell utdelning av masker till sin personal om anvisningarna ändras. Skyddsmasker och visirer används redan nu i uppgifter där de utgående från arbetsriskbedömning är nödvändiga. Som bästa sätt att skydda sig mot smitta rekommenderas att hålla säkerhetsavstånd och att iaktta god hand- och hosthygien.