Praktiska arrangemang i skolan från 14 maj

Allmänt om arrangemangen i skolan

Torsdagen den 14 maj då skolan börjar inleder vi med en klassföreståndarsamling kl. 8.10 i hemklassrummet. Där går klassföreståndaren igenom mera ingående hur vi gör i praktiken. Här kommer några förfaringssätt som gäller.

Klassrum
Grupperna har "hemklassrum" där den mesta undervisningen sker. Det innebär att eleven tillbringar största delen av dagen i samma utrymme. 
Då elev kommer till rummet eller går därifrån bör händerna tvättas.

På morgonen och raster
Eleven går på morgonen direkt till klassrummet. Hemklasserna är öppna på morgonen och under dagen. Korridorer och aula är endast genomfartsrum. Under rasterna ska eleverna vara inne i hemklassrummet eller gå ut på gården. 

Lektionstider
Lektionstiderna i läsordningen på wilma stämmer inte. Varje årskurs har egna tider. Exaktare info ges då skolan börjar. Målsättningen är att variera rasttider så mycket som möjligt så att så få elever som möjligt har rast samtidigt. Pga skolskjutsar börjar skoldagarna som normalt kl. 8.10 och slutar som normalt kl. 14.00. (Kl. 15)

Skolmat
Maten serveras i festsalen. Klasserna har olika tider för lunch. Då eleverna går till lunchen måste händerna tvättas. Mellanmål serveras inte i skolan.

Eget material
Elevskåpen ska inte användas. Det här för att minimera trafiken i korridoren och trängseln som brukar uppstå vid skåpen. Eleverna har med sig de böcker och häften eleven behöver under dagen och förvarar dem i en väska vid sin egen plats i hemklassrummet. Det är skäl att försäkra sig om att eleverna har t ex egen penna med sig. Det här för att inte behöva låna av varandra. Vi strävar till att ha pennor och gummin på skolan att ge ut i början till de som behöver.

Eventuella frånvaron
Normala principer gäller. Föräldrar anhåller och meddelar om ledighet. Anhållan upp till 3 dagar av klassföreståndare och längre av rektor. Gällande frånvaron baserat på riskgrupper hänvisar vi till Soites information om läkarintyg. https://www.soite.fi/soite-tiedotteet?calendar_kpshp-Tiedotteet=854

 

Hemklassrummen

7A    rum     1.6
7B    rum     1.9
7C    rum     1.2
7D    rum     3.3

8A    rum     2.5
8B    rum     1.8
8C    rum     2.8
8D    rum     3.5
8E    rum     1.4

9A    rum     1.1
9B    rum     3.7
9C    rum     3.9
9D    rum     2.6
8-9G    rum     3.11

Eleverna får mera info på klassföreståndartimmen vid skolstarten.

 

Med samarbetshälsningar

 

Kaj Holmbäck
Rektor
Tel. 044-780 9671