Barnavårdsföreningens stöd till barn och föräldrar

Barnavårdsföreningens verksamhet under undantagstillståndet 2020

Bästa föräldrar, 

 

Det är minst sagt märkliga tider vi lever i just nu. Barnavårdsföreningen vill finnas till och stödja och hjälpa barn, unga och familjer under denna speciella tid. Det är viktigt att ingen skall bli lämnad ensam med sina funderingar, sin vardag och eventuella oro. 

 

Vi erbjuder just nu de flesta av våra tjänster och verksamhetsformer online och på vår hemsida bvif.fi kan ni bl.a. läsa våra nyheter, bloggar och samlade tips för vardagen hemma. Tveka inte att ta kontakt! 

 

 

VERKSAMHET FÖR BARN OCH UNGA 

 

Vår nya chatt för barn och unga öppnar efter påsk och har öppet varje vardag kl 12-15. Här kan barn och unga i alla åldrar chatta med trygga vuxna och också få hjälp med skolarbete vid behov. 

Tjejvillan fortsätter med sin öppna verksamhet för flickor. På grund av undantags-tillståndet förverkligas Tjejvillan online via Zoom!  

 

Läs om Tjejvillan här https://bvif.fi/sv/start/article-110306-73050-tjejvillan-nu-online 

 

Tjejvillan erbjuder också läxhjälp varje torsdag kl 15-16 https://bvif.fi/sv/start/view-110307-86538 

 

 

 

VERKSAMHET FÖR FAMILJER OCH FÖRÄLDRAR 

 

Chatt 

 

Barnavårdsföreningen ökar sin närvaro på nätet för att finnas till hands också under coronapandemin. Alla våra chattar är öppna alla vardagar och här kan man chatta med våra experter för råd och stöd varje vardag. 


 

Våra olika chattar riktade till föräldrar har öppet: 


 

mån, ons kl.15-18 
tis, tors, fre kl.12-15 


 

https://bvif.fi/sv/start/ 

 

 

Samtal och stöd 

 

Precis som förut erbjuder Barnavårdsföreningen stöd till familjer som har utmaningar i sin vardag. Vi erbjuder bl.a. samtalsstöd, diskussionsgrupper, familjehandledning och terapi och fokus är på att stärka föräldraskapet, stödja familjer där föräldrarna separerat eller lever i ombildad familj och stödja familjer med barn som har ett utmanande beteende och exempelvis är trotsiga, överaktiva eller har svårt att styra sitt beteende. Vi erbjuder lågtröskelverksamhet som är öppen för alla, och all vår service erbjuds online. Flera av våra verksamhetsformer är kostnadsfria eller erbjuds till ett mycket lågt pris.  

 

Läs mera och ta gärna kontakt: https://bvif.fi/sv/omoss/stodtillfamiljer/ 

 

 

Familjeluckan 

 

På FamiljeLuckans öppna daghem kan föräldrar med småbarn träffa andra i samma livssituation och få stöd i sitt föräldraskap samtidigt 

som barnen kan leka, delta i olika kulturaktiviteter och öva sina sociala färdigheter. På grund av det rådande undantagstillståndet träffas FamiljeLuckan virtuellt i FB-gruppen Karantän Babycafé och Familjecafé och efter påsk kommer även annan öppen aktivitet för föräldrar och barn att erbjudas via vår hemsida https://bvif.fi/sv/start/ 

 

Tveka inte att ta kontakt! 

 

M.v.h. 


 

Petra Willamo 

Organisationschef, Barnavårdsföreningen i Finland

040 7362747